Necronomicon

Legendy, příběhy a jiné záznamy slovem i obrazem, které se dochovaly z dob dávno minulých.

Re: Necronomicon

Příspěvekod Argonantus v 11 úno 2008, 10:31

Knihovník:

věř �, čem�chceš. A� myslím, ž�mám�ráv�poukázat na d�ou lež, už jen �oto�abych varoval ty, co to myslí vážně. V m�ii��p�ní podmínkou nelh�; nik� vás totiž nekontrol�e a ni�ho zvenku to nezajímá.

Myslím, že ří�n�nikdy ne�uži� S��ský nebo Babylon�ý text, a n�do z nich neumě�babylonsky ani sumersky. N�yl k tomu také žádný důvod.
Mluvit o "�e��&q�t;�e poněkud nadnesené, když nebyl předlože�ani jediný t�t, o �erém by �kdo �minulosti tv�il, že se tak�menuje��
Argonantus

Příspěvekod Knihovník v 11 úno 2008, 18:41

Az mi to napises srozumitelne tak ti mozna odpovim ale ja tam mam tohle ( jenom prvni radek ):
věř �, čem�chceš. A� myslím, ž�mám�ráv�poukázat na d�ou lež, už jen �oto�abych varoval ty, co to myslí vážně. V m�ii��p�ní podmínkou nelh�; nik� vás
Z očí do očí, z úst do uší,
upřímnosti plné hrsti, o lásce sníš.
A přesto proti srsti, když uděláš krok blíž.

Teatime (Knihovník)
Knihovník
Slzy Matky

Příspěvekod Argonantus v 12 úno 2008, 11:37

Já se omlouvám - nějak mi blbne kódování, když kopíruju.
Zkoušel jsem to dvakrát.
Tak to nechám plavat; stejně asi nikoho nepřesvědčím.
Argonantus

Příspěvekod russel v 12 úno 2008, 13:22

To neubde chyba u tebe, ale na serveru. Jednou mi to taky udělalo.
Obrázek Obrázek
russel
Editor

Příspěvekod San-Raal v 12 led 2009, 22:17

Theresia píše:Necronomicon
„Necronomicon je grimoár - arcidílo tzv. „černé“ magie, které obsahuje tzv. mrtvá jména neboli vysoce účinné magické formule, zaměřené na tzv. stříbrnou neboli lunární magii. Tato kniha údajně začíná kapitolou: „Svědectví šíleného Araba, který zde popisuje vše, co viděl a co se naučil, když získal '3 sigilia Masschu'. " Al Zahred (údajný autor) Necronomicon označuje za knihu černé země, kterou obdržel na rovinách Igigi, krutých duchů, poutníků pouště. Má to být velmi nebezpečná kniha tzv. „černé“ magie, protože jejím předmětem jsou evokace velmi starých božstev uctívaných krvavými kulty. Dle slov autora lze soudit, že se setkal s bytostmi z jiného světa v horách, které obývali lidé Masschu. Kniha také vypovídá o magickém charakteru starých božstev. V principu jde pomocí tohoto grimoáru evokovat bytosti, které jsou dle našich měřítek silně „černomagické“ a zlé ze své podstaty. Ovšem jsou uvězněny mimo tento prostor a cestu sem jim umožní pouze výše zmíněná evokace.“

Howard Philips Lovecraft, Šepot ve tmě a jiné hrůzostrašné příběhy

Víte o teto knize něco víc?

Jen to,co si můžeš díky Internetu vyhledat.V dnešní době se snaží filmový průmysl vyždímat peníze z každého zajímavějšího materiálu.Leckdy jsou to kýčoviny,avšak občas i kýč může poukazovat na známky spiritualismu.Například nedávno jsem shlédl film (Znamení ve zdi[Fr]),jenž by se mohl k Necronomiconu zdáleně podobat.Stejně tak starý film přímo o Necronomiconu (Evil Dead) poukazuje na možnost přivolat mrtvé ze země "Sigil".Můžeme jen spekulovat o tom,co by se stalo,kdybychom dokázali číst písmo Necronomiconu.A ti,co to vědí,jsou buď považováni za blázny,nebo jsou už mrtví(avšak né přirozenou smrtí).Proto buďte opatrní,jelikož neznalost pravidel neomlouvá(a v duchovním světě to platí dvojnásob).
Nemám rád počeštěné oslovení NEKROMANT!!!Je to NECROMANCER!!!
San-Raal

Příspěvekod Vell v 17 led 2009, 19:48

nech si caps lock na jiné časy
Obrázek

Až přijde čas, tak svět pochopí.
Pak se jen bude bezmocně dívat na svojí zkázu.

Náš život je jako zrnko písku v moři. Ale i moře jednou vyschne.

Vell
Vell
Slzy Matky

Příspěvekod Vell v 01 bře 2009, 17:42

v nové enigmě je o necronomiconu článek..
Obrázek

Až přijde čas, tak svět pochopí.
Pak se jen bude bezmocně dívat na svojí zkázu.

Náš život je jako zrnko písku v moři. Ale i moře jednou vyschne.

Vell
Vell
Slzy Matky

Příspěvekod nikto v 13 čer 2009, 21:25

San-Raal píše:Jen to,co si můžeš díky Internetu vyhledat.V dnešní době se snaží filmový průmysl vyždímat peníze z každého zajímavějšího materiálu.Leckdy jsou to kýčoviny,avšak občas i kýč může poukazovat na známky spiritualismu.Například nedávno jsem shlédl film (Znamení ve zdi[Fr]),jenž by se mohl k Necronomiconu zdáleně podobat.Stejně tak starý film přímo o Necronomiconu (Evil Dead) poukazuje na možnost přivolat mrtvé ze země "Sigil".Můžeme jen spekulovat o tom,co by se stalo,kdybychom dokázali číst písmo Necronomiconu.A ti,co to vědí,jsou buď považováni za blázny,nebo jsou už mrtví(avšak né přirozenou smrtí).Proto buďte opatrní,jelikož neznalost pravidel neomlouvá(a v duchovním světě to platí dvojnásob).

pekne a mudro povedané naco sa zahravat z takým bordelom ked to zatial neni treba :?
nikto

Příspěvekod Argonantus v 01 črc 2009, 10:55

procházeje s odstupem, odpovím Knihovníkovi ještě jednou, snad bez čtverečků:

Knihovník píše:Jenom bych rád řekl že to že se nejmenoval původně Necronomicon, neznamená že jej tak nenazvali ostatní, pro které byla latina příhodnější.

Člověk, který nazve babylonský text Necronomicon, je magor.
Ve středověku nebylo starobabylonských textů, a tudíž nebylo třeba je tak pojmenovávat.
Jakmile se oblevily podobné texty zásluhou archeologů (19. století, možná už 18.?) na scéně, nebyl žádný důvod je přejmenovávat, že "je to příhodnější". Vědci dávají starým textům jména většinou nudně technická (číslo xxx), nebo podle místa či uložení nálezu (papyrus Leyden), nebo podle nálezce.

A ještě k tvému že každý znalec magie se tomu vyhne velkým obloukem, tak všichni současní mágové pracují s teoriemi a s případnými rituály, při těch může dojít k různým pocitům a výjevům, přeci jenom to jedinec prožívá...

Magie je velmi citlivá záležitost; věda ji odmítá jako celek, a mág se vystavuje společenskému posměchu, pokud je to o něm známo.
Za tohoto stavu věcí je v magii velmi důležitá důvěra - mezi lidmi i k moudrostem z knih. Pokud je na knize patrná neupřímnost už z návzvu, je to první varování. Mágové se mýlí (často), ale nesmí lhát - tím je jejich snažení ztraceno dřív, než se začne.
Věř mi, nebo nevěř. Ale taková je moje zkušenost.

Nechci říct že magie možná není, nejsem skeptik, ale nelíbí se mi když někdo odsuzuje jednu teorii, když je tolik teorií a nikdo neví které jsou správné

Odsuzuji teorie, které jsou zjevně nesprávné. Život je krátký, a člověk se může vyhnout spoustě omylů už dopředu.

kdo ví třeba Necronomicon existoval, a třeba ne

Zjevně jsi nečetl, co jsem tu psal. Necronomicon neexistoval, a může se o tom každý snadno přesvědčit.

Prosím neodsuzujte jiné teorie, protože pravda je skrytá

Nemohu jinak, než odsuzovat zjevné nemožnosti; a věřím, že tím někomu ušetřím čas.
Jakýkoli projev myšlení znamená výběr a zavržení cest, kterými se nevydám.
Argonantus

Příspěvekod Thori v 18 srp 2009, 23:18

mám ten necronomicon v PDF v češtině ale upřímně ještě sem to nečetla při rychlém prohlédnutí spousta klikyháků a divných slov :shock: počtu dám vědět jaký to je O:)

jééé tam je nějaký zaklínání 8-[ to mi připomíná když jsme s kámošem v pubertě ve stanu zkoušeli dle satanský bible rituály a další kámoš běhal kolem stanu a sypal sůl aby se nám to nepovedlo a nakonec po nás házel i česnekem :D no nepovedlo se nám to :evil:
Thori

Příspěvekod Rob Lord v 27 dub 2010, 11:41

Dovolte, abych Vás pozdravil a přidal se k diskuzi

Kniha Necronomicon není skutečným grimoirem, nýbrž dílem fiktivním, sestaveným podle skvělých fantazií spisovatele Howarda Phillipse Lovecrafta. V pěti letech, fascinovaný čtením Tisíce a jedné noci, přijal pseudonym Abdul Alhazred.Tato skutečnost však nebrání postmoderním magikům, aby s entitami Mýtu Cthulhu nevykonávali úspěšnou magickou praxi.
Rob Lord

Předchozí

Zpět na Historické prameny