Vlkodlaci v minulosti, součastnosti i budoucnosti aneb vlčí

Každý má jiný pohled na skutečnost podle svých zkušeností a zde je možné ho přednést.

souhlasíte s podáním vlkodlaků uvedenou na stránkách

ano
9
69%
ne
4
31%

Celkem hlasů : 13

Příspěvekod Alangor v 12 zář 2007, 10:09

Rushwolf píše:Zásadní otázkou pro mě je, kdo, jak a kde popsal vlčí kulty a dal si je dohromady s vlkodlaky.

ale abych odpověděl konkrétněji nějakým příkladem. Popsané vlčí kulty máš například u germánů, římanů ale i řeků, arménů a dokonce i slavení vlčího dne v Rumunsku je obdobou vlčího kultu... dát si dohromady souvislosti snad už není tak těžké...[/quote]

Já se k tomu nechci moc vyjadrovat podle me at si kazdej hraje na co chce je by mozna bylo dobry kdyz uz tam mate tu casovou osu tak do ni nenasekat takove chyby jako treba vynález písma co ja vim tak pismo se zacalo objevovat asi tak o 1000 let driv nezu pisete atd ja vim ze vzhledem k povaze stranky je to vcelku nepodstatne ale precejon to neznamena ze to napisu blbe nebo jo
Alangor

Re: werewolf fan-club

Příspěvekod Rushwolf v 20 zář 2007, 12:02

.[/quote]A když už jsem nakousl ty vodníky (hastrmany)... to také vzniklo z toho, že někdo našel gigantickou (radioaktivně ozářenou?) žábu? :^o[/quote]

člověk pod vodu často nevidí... stačí aby se ti za nohu pověsil sumec, zapletla se ti do chaluh, člověk co se topí má často pocit, že ho něco pod vodu stahuje... k tomu si přidej nekonečnou lidskou fantasii a máš vodníka. nevím, proč si bymýšlet nějaké přehnané kreatury, když stačí jen trochu myslet. Těch bájných tvůrů s enám dochovalo tolik, že pokud by měli všichni existovat asi by nebylo na světě dost místa kam by se mohli všechny schovat a člověk by měl krom pověstí asi i nějaké vycpané exponáty. Někde může přežívat nějaká lochneska nebo sněžný muž, ale dokud ho neuvidím, mohu v to jenom doufat, né to tvrdit.
Je zvláštní, že tak lehce věříš věcem o nihž nejsou důkazy a o těch skutečných pochybuješ. Myslím, že je to asi dnešní odtržeností lidí od přírody...
"A každý strach je strachem z vlkodlaka."
www.haljaruna.com , www.alawodos.wz.cz
Rushwolf
Slzy Matky

Re: Vlkodlaci v minulosti, součastnosti i budoucnosti aneb vlčí

Příspěvekod Greyfur v 05 lis 2009, 10:46

Rushi, ja jsem to cetl jiz drive a osobne se s tim az na par odlisnych detajlu dovedu stotoznit. I proto jsem rad, ze jsme se spolu setkali. Teriantropie pro mne ale neni nabozenstvi, tomu pojmenovani bych se vyhl. Taky par drobnosti pocituji jinak, ale v zasade to sedi. Zvire pro mne je mou soucasti, ale stalo se ni drive, nez jsem mel moznost ho studovat. Vzdy jsem psovitym rozumel, casto lip nez lidem.
Greyfur
Slzy Matky

Příspěvekod Rushwolf v 05 lis 2009, 11:56

To že se nejedná o náboženství s tím souhlasím... rozhodně je vícero spůsobů jak k teriantropii přistupovat a všechny spůsoby jsou si dle mě rovnocené byť se mohou dost lišit.
Rushwolf
Slzy Matky

Příspěvekod Rushwolf v 17 pro 2009, 14:30

Dlouho jsem tu nebyl, koukám anketa i celé fórum se zajímavě vyvíjí byť to vypadá že návštěvnost už není jako v počátcích... každopádně ono na žádných fórech to v poslední době není slavné :wink:

měl bych tu pro zájemce nějaké nové informace ze stran bádání v oblasti vlkodlaků...
možná to někdo z vás už četl, každopádně je to zajimavý článek, který docela koresponduje s mím pohledem na věc, byť tedy pán to má všechno daleko lépe podchycené a kvalitněji zpracované:
http://www.leblog.cz/?q=node/292

jo a pak ještě pokud by to někoho zaujalo a chtěl si trochu zavlkařit v podobném smyslu: http://www.haljaruna.com :twisted:

tak příjemné čtení a strize zdar! :-]
Rushwolf
Slzy Matky

Příspěvekod Dorful v 18 pro 2009, 19:39

Rushwolf píše: měl bych tu pro zájemce nějaké nové informace ze stran bádání v oblasti vlkodlaků...
možná to někdo z vás už četl, každopádně je to zajimavý článek, který docela koresponduje s mím pohledem na věc, byť tedy pán to má všechno daleko lépe podchycené a kvalitněji zpracované:
http://www.leblog.cz/?q=node/292

Opravdu zajímavé *thumb*
.
Obrázek
Dorful
Slzy Matky

Předchozí

Zpět na Odhalená skutečnost